Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Camere maturare carne (produse crud-uscate)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Brand
Mischel Leonardo
Cod produs
SAS - SAR
Descriere
Camere de uscare controlata pentru obtinerea produselor din carne crud-uscate.
Instalatiile de maturare sunt complet automatizate si controleaza atat temperatura cat si umiditatea, atat cresterea cat si scaderea acestora in functie de faza de productie.
Echipamentele speciale pentru maturare carne, dispun atat de sisteme de incalzire si racire, cat si de crestere sau scadere a umiditatii.
Cu ajutorul acestor camere de uscare controlata se pot produce diferite specialitati de carne, precum mezeluri crud-uscate, pastrama etc.
Preparate de carne sunt supuse unor fermentatii produse de enzimele proprii ale fibrei musculare si a unor enzime produse de bacterii, mucegaiuri si drojdii utile. Aceste procese au loc in cursul intregului ciclu de fabricatie, care se desfasoara prin cicluri de temperatura si umiditate controlata.
Procesele de maturare a carnii prin dezumidificarea controlata asigura conservarea ulterioara a acestora pe perioade lungi.
Procesul de uscare poate dura intre sase zile si 21 de zile, iar pentru anumite specialitati chiar si mai mult.
Dupa trei zile, pierderea de apa variaza intre 10 si 12% din greutatea produsului proaspat, in functie de tipul de amestec de carne. Pierderea in greutate este mai mare in amestecurile de carne slaba decat in amestecurile care contin o proportie mai mare de grasime.
Volumul de aer tratat pe ora este egal cu 40-60 de ori volumul camerei, in timp ce rata de dezumidificare este egala cu 1/1,5 gr de abur per kg aer. Unitatea functioneaza alternand perioade scurte de functionare si perioade lungi de pauza.
Dupa finalizarea procesului de productie, echipamentul poate fi trecut pe functia de conservare (pastrare) a produselor, dar de obicei acestea sunt transferate in alte camere de pastrare, iar celula de maturare e incarcata cu o noua sarja de produse in vederea maturarii.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura